Förlåt, Förlåt, Förlåt...................Det har matte sagt tusen och åter tusen gånger i dag. Varför då, kanske ni undrar, eller? Vet ni vad som är bra med julafton? Just det...man får julklappar!!! Vet ni vad som är dåligt med att fylla år dagen efter julafton? INGEN, INGEN..kommer i håg det........snyft...snyft...snyft.Glömma bort mig. Den VACKRASTE....UNDERBARASTE...mest BEDÅRANDE lilla prinsessa som någonsin funnits."TEQUILAVILLE´S GAELIC GWENDOLYN"  "GRETA"  "PRINSESSAN GRETA" Hur kunde ni alla glömma bort mig???  Och du Göte, Snygg-Göte, Five Star-Kusin...som till och med har frågat hur gammal jag är, och när jag fyller år....inte ens du har gratulerat mig.

Och matte...hon skäms som en hund....en hund....vad är det för ett dumt uttryck??????????? Vi hundar skäms väl inte. Nej hon skäms som den dumma människa hon är...så det så!!!!!Ja...sent om sider så fick jag tårta i alla fall..eller tårta och tårta...jag tycker mer att det ser ut som en bakelse. Men den var attans god. Gjord på mattes hemlagade jul-kycklingleverpastej, och med 6 goda små tuggisar på.MUMS!


Vår jul...........Åh...titta Greta! Vi har fått paket! Men hur gör man?Så här bara...riv och slit!!!!!Kolla! Ett piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipdjur...JIPPI!!!!!!!!!!!!!!!!Men...Hallå!....Jag vill också ha!!!!!!!!!!!!Men herre gud..öppna ditt eget paket då! Jaha..oj..jag glömde det. Men hur gör man då...Greta? RIV OCH SLIT...sa jag ju!!!!!!!!!!!!!!Det var ju lätt som en plätt!!!!!!!! Woow...jag fick också ett piiiiiiiiiiiiiiiiiiiipdjur.Piiiiiiiiiiiiiip...piiiiiiiiiiiiiiiiip...piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip....piiiiiiiiiiiiiiiiip.........................Piiiiiiiiiiiiiip...piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip....piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.................

-Herre Gud! Vad har vi gjort? -Vad sa du matte? -Jo, jag sa..Herre gud vad har vi gjort?

Jag...piiiiiiiiiiip...hör inte...piiiiiiiiiiiiiiiiiip...vad du........piiiiiiiiiiiiiiiiiiip............säger...........piiiiiiiiiiiiiiip.....matte. Piiiiiiiiiiiiiiiiip.....piiiiiiiiiiiiiiiiiip.....piiiiiiiiiiiiiiiiip......piiiiiiiiiiiiiiiiiip.....piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip

God Jul alla vännerVi är helt slut, som vi har jobbat i dag, och i går. Hembakt knäckebröd, leverpastej, rödbetssallad, köttbullar, revbenspjäll, Janssons frestelse..........................

Så mer än så här blir det inte från oss i dag. Nu ska vi bara slappa framför tv:nHoppas att ni alla får en "Fröjdefull Jul"

Nospussar

Kuligt och läskigt!!!!!!!!!!!!Äntligen, matte är ledig och vi får komma ut i skogen igen.Sötaste söta lillasyster Havanna.Hon har minst en räv bakom varje öra, syns det, eller???????????????Jag själv...Prinsessan Greta....hur många rävar jag har bakom varje öra...ja det får ni inte veta...men det är ett antal...säger matte.

Här kommer en bild till dig GöteSnödjupet i U-V...halv Prinsessa ;o)Hihihi....det var väl roligt...Snygg-Göte...bästaste colliekusin.Åh...vad roligt det här är. Vi har haft lite tråkigt några dagar. Matte har jobbat på nätterna, och sovit på dagarna. Och hussen är inte alls lika roligt som matten. Förlåt husse...men det bara är så. Men vi tycker om dig ändå.Nu har Havanna fått span på något.Tyst Greta!!!!!!!!!!!Nu...Nu..gäller det....Morra, Vråla, Skäll allt vad du kan Greta.

Och nu kära vänner blir det lite läskigt, bäst att ni håller matte i tassen. Det blir inga mer bilder för matte slängde ner kameran i fickan. Från ingenstans dyker det upp två monster. Stora, stora var dom...och det är sant. Ett stort svart monster som flyger på Havanna. Och hon blev rent ut sagt skiträdd, och sprang långt, långt, långt bort i skogen och gömde sig. Det andra monstret var svart/brunt och flög på mig...men det hade han ingenting för. Jag är inte lika rädd som Havanna...så jag bara stog kvar och blängde på honom. Matte kom fram och kopplade mig, och sa åt monstret att han skulle gå till sin matte, (sin jävla matte, tänkte hon) Sen sprang vi allt vad vi kunde och ropade och ropade på Havanna. Och plötsligt så ser vi henne...såååååååååå glada vi blev. Och monstrens matte hon bara gick. Hon kunde väl i all sin dar be om ursäkt....flyga på små prinsessor så där. FY SKÄMS!!!!!!!!!!!

Men nu är vi hemma och har tinat upp framför värmefläkten, skönt.

Vi syns en annan dag.

Se det snöar, ja se det snöar, det var väl roligt...Hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!Åh, så mycket snö!!!!!!!!!!!!Tack snälla matte för att vi fick komma ut och leka i snön.Woow...eller Jädrans...som Göte skulle ha sagt. Snygg-Göte..vår kusin.Hela skogen är ju full med snö.Snälla matte du kan väl koppla loss oss.Matte tvekar lite först...Havanna löper nämligen.Åh vad du är snäll, matte. Vi ska sköta oss, och jag ska hålla reda på syrran. Jag lovar.Havanna!!!!!!!!!!!Kom ihåg vad du lovade matte!Jaa, jag kommer ihåg.Jisses vad lajbans det här var, eller hur...Greta. Men nu ska vi nog gå hem och värma upp oss, och tina bort alla snöklumpar.Puss på er alla..................Från Greta & Havanna

Lucia och annat smått och gott.............Hejsan Svejsan alla goa vänner och Snygg-Göte. Trevlig Lucia på er. Har ni fått smaka pepparkakorna och glöggen? INTE!!! Nä, kunde väl tro det. Det är lika illa här också. Snåla, det är vad dom är. Dom säger att saffransmuffins och pepparkakor inte är bra för hundar....Tro´t den som vill.Ser ni att jag är lite lessen. Matte och jag ringde som sjutton och röstade på Calle. Mycket, mycket mer än hussen vet om. Men det hjälpte ju inte, tyvärr.Jag röstade på Calle för att han sjunger bäst, och sen har vi lite lika frisyr också. Fast Calle har ju inte hårspänne.Havanna tycker bäst om Erik, mest för att dom liknar varandra.

Eller hur!!!

Ha nu en riktigt go Lucia, och försök att sno åt er en lussebulle eller pepparkaka. Eller varför inte, snabbt som sjutton doppa ner tungan i glöggen. Det kan bli riktigt lajbans då.

Nu ska matte jobba några nätter igen, så vi kanske inte syns så mycket den här veckan. För hon brukar hjälpa oss med fotografierna.

Men syns vi så syns vi...............


Vår eller vinter????Ja det är frågan det. Det skulle ju precis lika gärna, kunna vara en dag i april. Men det är faktiskt taget i dag. Men vet ni...det kom faktiskt lite snö under eftermiddagen. Men då var vi trötta och det var mörkt ute, så vi ville inte gå ut i skogen igen. Och när det är mörkt är det lite läskigt.Men här lyser solen på lillasyster Havanna.Matte undrade om Havanna kunde "hålla sig i skinnet" i dag. Och det lovade hon dyrt och heligt. Så då släppte matte lös oss i skogen.Jag håller ögonen på henne, man vet aldrig vad hon får för sig.Jaha nu tänker hon nog dra iväg. Matte!!! Ser du? Bäst att du ropar på henne.Nu har hon fått "korn" på något. Och då varken hör eller ser hon. I alla fall inte matte.Bäst jag går dit och håller reda på henne, om jag kan.Det är inte lätt att hålla reda på lillsyrran, hon springer som en liten tok, fram och tillbaka, upp och ner på berg, stenar och stockar. Jag blir alldeles yr i huvudet.

Och hur tror ni att det slutade?

Som vanligt!

Olydig hund-koppel på!!!!!!!!!!!!

Intressant...........
Kolla Havanna, Hundsport har kommit.Flytta på dig Greta...jag vill också se.Åhh, titta de ser ju ut som Prins Torsten.Nu är det min tur. Men vad är det här, en massa Göte-hundar. Intressant....Meh!!!!!!!!!!!!!!!!Vad sjutton står det? "Vi är inte överens om vad som är en bra collie" Vilka VI?

VI är väl visst överens, Havanna. Det är ju Göte som är en bra collie, Göte vår storkusin, som kan blogga, läsa sagor, laga katter och välja julgran. Göte "en tusan till collie"


Godisregn....och funderingarTråkigt, tråkigt och tråkigt..............Trött, tröttare, tröttast....................

Greta! Hur kan man vara så trött när man inte gör någonting? Och om man gör en massa saker...då blir man ju också trött. Hur hänger det ihop, Greta?Det finns olika slags trötthet, förstår du Havanna! Om man arbetar och gör en massa saker, då blir man så där skönt...trött...i hela kroppen. Men om man inte gör något alls, då blir man bara segtrött. Och tycker att allt är tråkigt.Men Herre Guuud..Kom igen då.........då måste vi göra någonting. Öppna dörren matte, vi måste ut och kolla läget.Men Havanna det här var väl inte mycket att komma med, det händer ju ingenting här på baksidan.Jo...vänta...nu händer det grejer...wroffff, wrofff, grrrrrrrrrrrrr, grrrrrrrrrrrrrrr.........Så där ja...då har jag skrämt iväg grannens schäfer. Tur för honom att det var staket emellan.Annars kunde det ha gått illa....för honom.Men Havanna, nu ljuger du så du tror dig själv. Det var väl tur för dig..att det är staket. Han kunde ju faktiskt ha ätit upp dig.

Kom nu, nu går vi in. Matte i dag får DU faktiskt hitta på något...också. Så ont har du väl inte, eller.

OK,då...tjejer. Mm vad ska vi hitta på? Ja...vi leker att det är lördag! Hur gör man då? Ja vad brukar man få när det är lördag, säger matte. Lördagsgodis???????????????? Ja, just det. Men matte, det är ju bara onsdag i dag. Jaa...men nu leker vi att det är lördag.

JIPPI!!!!!!!!!!!!LÖRDAGSGODIS!!!!!!!!!!!!!!Nej onsdagsgodis, eller, alltså nu blev det lite förvirrat, alltså
Åhh, snälla matte kan vi inte ha godisregn också, snälla, snälla matte!!!!
Fy fabian vilken bra tråkdag, det blev i dag.

Tjingeling, vänner...............

Tråkigt, tråkigt, tråkigt.................

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhh......vad vi har tråkigt................

Vår tråkmatte ligger bara i sin schäslong och tycker synd om sig själv. Varför då? Ja titta här får ni se.

Men det är en sak som är bra, med att hon ligger där, vi kan använda datorn nu. Annars sitter hon ju där jämt och bloggar själv. Undrar om vi inte ska önska oss en egen dator i julklapp.Men som sagt...när inte matte kan roa oss...så får vi göra det själva.Havanna, den här är faktiskt min. Det är den rosa som är din.Nja...det vet jag inte om jag tror på!Är du säker på att det inte är min? Greta!

Greta, Greta! Nu vet jag vi gör! Vi spelar in en film! Så där som Göte gör, vår kusin, Snygg-Göte "En tusan till collie"

Nu är jag trött...Havanna, nu får du leka själv.Ok då, kan jag väl.Skyll dig själv, matte.Så går det när man lämnar papper på bordet. Vi är inte så höga, men hoppa det kan vi!!!!!!!!!!!

Förresten ser ni att vi har gjort om lite här. Headern är från en av våra favoritstränder nere på vårt älskade Österlen. Och bakgrunden är från kärret i "vår" skog här hemma. Visst blev det fint.

Vi ses en annan dag.................

Vi har blivit varnade.......Kom Havanna vi låtsas att vi sover, jag har hört att vi ska bada i dag.Och jag har sett att matte plockat fram badbaljan.Och dom otäcka sakerna.Havanna före......Och efter...klippt, tovutredd, badad och nu försöker hon bli av med överflödigt vatten.Skaka, skaka............Bort, bort...otäcka vatten.JÄDRANS!!!!Vad skönt de är att bli av med pälsen.HAVANNA!!!!!!!!!!!!Jaa, va ere? För det första använder inte små Havanaisflickor ett sånt språk, och för det andra så rufsar man inte till pälsen så där på en gång.Tss, Jisses vad matte är tjitslig då. Greta visst får man säga jädrans, det gör ju Göte.Ja, men du vet Havanna. Vi är ju små söta Havanaisflickor, och då får man faktiskt tänka lite på vad man säger.Just det, säger matte triumferande. Alltid ska hon vara med och lägga sig i.Nu vill vi inte, varken se eller höra mer. Nu blundar vi.Söt är bara förnamnet, eller hur.Jag är nog mer åt det vackra hållet, om jag får säga det själv.....Pustar ut i soffan.....Så skönt att det är över.

Ha det gott kära vänner, men akta er för badbaljan och saxen.

Förresten, vi har varit ute i skogen i dag, men matte snodde bilderna till sin blogg. Kika HÄR


RSS 2.0